dijous, 24 d’octubre del 2013

La infecció dels catalans es cura llegint i viatjant

El ministre Margallo ha dit avui a Madrid, que el nacionalisme excloent es cura llegint i viatjant. Interpreto que, per l'entorn on ha fet aquest comentari, el nacionalisme excloent és el nostre i no l'espanyol. Ja sé que no podem lluir del nivell de lectura del nostre poble, però no és pas més gran el nivell lector de la resta d'Espanya, i de viatjar, crec que està força demostrat que els catalans som els més viatjats.
No hi ha dubte que som els veritables protagonistes del moment, la qual cosa no sé si és positiu o bé ens perjudica. Sempre m'havien dit que passar desapercebut era el millor amb què et podien obsequiar. Normalment, quan destaques, et crees molts enemics que intentaran enfonsar-te. 
En aquests moments ens trobem en l'objectiu de moltes mirades i no s'hi val a badar. Cal anar amb peus de plom i actuar seriosament, perquè el nostre discurs sigui creïble, tant si es decanta per la sobirania com pel federalisme, però pallassades. Penso, i ho he dit diverses vegades, que ERC hauria de valorar les seves intervencions al Congrés de Diputats, per no donar armes als adversaris, perquè ens titllin de comediants i de passar una malaltia que no trigarà massa a desaparèixer. Llavors serem els catalans de sempre, els submisos i creients, que de tant en tant mereixem alguna relaxació, que mai no ens portarà enlloc.