divendres, 11 d’octubre del 2013

Intel·lectuals catòlics s'adrecen a la CEE

Mentiria si digués que la programació de 13TV em molesta i fereix la meva sensibilitat, perquè no la sintonitzo. Només sé que cada dia, a les 12h del migdia, retransmeten la missa, perquè el meu pare la segueix fidelment, i que poc abans de la missa apareixen dues religioses que la fan petar mentre ensenyen a cuinar diferents plats.
He llegit la notícia de la carta que uns intel·lectuals catòlics han adreçat a la Conferència Episcopal Espanyola, queixant-se per una bona colla de programes televisius de la "televisió dels bisbes". Signen aquesta carta, Francesc Torralba, David Jou, Josep M. Cullell, Josep M. Carbonell, Eugeni Gay, Jordi López Camps i Josep Miró Ardèvol. Una carta on es lamenten pels mals exemples de virtuts d'alguns programes.
Coneixent el discurs de l'actual Conferència Episcopal Espanyola (CEE) no em ve de nou res del que puguin dir sobre la programació de 13TV. Ja ho hem pogut experimentar amb l'emissora de ràdio La Cope. Què pretenen els bisbes espanyols? Competir en el mercat televisiu amb les pitjors televisions privades? No es veuen capaços de fer una programació d'acord amb els principis del cristianisme? Quina moral diuen defensar?
Fins fa poc, la CEE tenia el vent a favor, amb una Cúria vaticana conservadora i amb trets corruptes, defensora de les prohibicions, culpant tothom i amb un missatge molt allunyat de la paraula de Jesús. Ara, però, el Papa Francesc li està donant un gir de 180 graus, molt proper a l'esperit del Concili Vaticà II, que l'Església amb 27 anys de papat de Joan Pau II havia aparcat.
Tindrà efectes la carta dels intel·lectuals catòlics? Què passarà amb la CEE? Hi haurà canvis? Hi pot haver canvis coexistint amb un govern tan conservador? Difícilment em cridi l'atenció sintonitzar 13TV, per més canvis que hi introdueixin, però seria d'agrair que els bisbes reflexionessis sobre què volen continuar oferint a la ciutadania espanyola.