dissabte, 5 d’octubre del 2013

Els fundadors d'UDC ara serien independentistes

L'alcalde de Vic, exmilitant d'Unió Democràtica de Catalunya, organitza un altre moviment polític català perquè n'hi ha pocs i encara no ens hem disgregat prou. Allò de que la unió fa la força es veu que als catalans no ens diu res i no en fem cas.
Si no m'ho han dit malament, el motiu és que no hi ha cap partit polític que es manifesti independentista. La veritat és que no ho acabo d'entendre. Les CUP i ERC no se n'amaguen pas, a no ser que es refereixi a partits de dretes, que en aquest cas tindria raó. CDC defensa el dret a decidir, encara que pugui tenir molts militants i sobretot votants, que es manifestin independentistes.
La història d'UDC ens explica que és Vila d'Abadal més a prop del seu inici que no pas Duran i Lleida. Els temps canvien i les persones i els partits també, encara que en aquest cas podríem pensar que els fundadors d'UDC probablement es puguin sentir traïts per com ha evolucionat de la mà d'un Duran i Lleida gens sobiranista i molt proper a la dreta espanyola de tot el seu temps.
Lluís Vila i d'Abadal, avi de l'alcalde de Vic, i Maurici Serrahima, entre els fundadors, o Manuel Carrasco i Formiguera i Miquel Coll i Alentorn, de ben segur que tindrien una actitud molt diferent a la de Duran i Lleida.
No sé quin serà el paper del nou moviment, si anirà pel seu compte o bé procurarà sumar amb aquells que tinguin objectius comuns. Si no vigilen hi haurà més opcions que no pas persones a decidir-se.