dimarts, 8 d’octubre del 2013

A la cua en matemàtiques i els més irresponsables

El primer PISA per adults, que vindria a ser el Programa per a l'avaluació dels estudiants internacional, però aplicat en persones adultes, ens diu que els espanyols ens trobem a la cua en matemàtiques i en comprensió lectora. Es veu que no sabem interpretar la gràfica del rebut de la llum. El tram d'edat analitzat és el que va dels 16 als 65 anys, o sigui que a mi també m'hi compten.
La reacció del govern del PP ha estat donar la culpa al PSOE i la seva LOGSE, però si fem números veurem que molts d'aquest tram d'edats enquestats som anteriors a la LOGSE. A qui li hem de donar la culpa? a la dictadura?
Les raons que donen els partits polítics que han governat Espanya són que l'altre ho ha fet molt malament, i acte seguit s'inventen una nova llei d'educació, que és més política que educativa. Ara, però, amb el govern Rajoy crec que s'ha arribat a l'extrem, al rècord de la insensatesa. 
El perill de tot plegat és que d'aquí a uns anys, quan tornin a estudiar-nos, descobriran que encara estem més avall, si això és possible. Perquè... els resultats no interessen als nostres polítics. El que persegueixen és controlar-nos, tenir-nos subjectes, feliços i enredats, però no ens adonem que no és cap joc, que ho estem vivint i que el temps no torna.