dimecres, 3 d’abril del 2013

Tots som iguals davant la Justícia

O una cosa semblant, va dir el rei espanyol no fa massa temps. Hem de riure o plorar?
Vull que quedi clar des d'un principi que no tinc cap interès ni voluntat perquè declarin culpable la Infanta Cristina. Simplement reflexiono sobre les paraules del rei. Si tots fóssim iguals no hi hauria els casos d'injustícia que sovint observem. Si fóssim iguals davant la Justícia, ningú s'hauria d'escandalitzar perquè s'imputa la Infanta. Oi que ningú ha dit que sigui culpable? La Infanta Cristina continua innocent fins que no es demostri el contrari.
El rei és inviolable. Encara que hi haguessin indicis de culpabilitat, ningú el podria inculpar. Al marge de la reflexió de si això és just o no, que sí legítim, no creieu que les paraules del rei no varen ser massa afortunades?
La Justícia no és igual per a tothom i qui em digui el contrari, menteix. Si tens diners et pots lliurar de molt sofriment que no pas si ets un pobre pelacanyes. El processos judicials de les persones adinerades són molt més llargs i força sovint prescriuen. El nostre món, la nostra societat està pensada per i per a les persones riques. Els pobres s'emporten les engrunes, i ho tenen tot en contra.
El PP i el Fiscal Anticorrupció, que és "la voz de su amo", s'han afanyat a criticar i recórrer la imputació de la Infanta per part del jutge José Castro. Ja ha begut oli! On és la justícia si no es pot imputar una persona quan hi ha indicis d'haver obrat malament? Primer se la imputa i desprès caldrà demostrar si realment és culpable. Ser filla del rei de quins deures i comportaments l'allibera?
Acabo tal com he començat, desitjant que es pugui demostrar la innocència de la Infanta Cristina, tal com desitjo, per un bé de la democràcia, que siguin declarats innocents Oriol Pujol, Manuel Bustos, Daniel Fernández i Xavier Crespo, per dir-ne uns quants. Potser és demanar massa, però ja seria hora que poguéssim recuperar una mica l'optimisme.