dimarts, 16 d’abril del 2013

El món de la política va de parelles

Ja han passat dos dies d'una quinzena realment carregada, i això ha fet que em quedés una mica al marge de les notícies. També hi ha fet la convocatòria de vaga de les emissores de ràdio de la Corporació catalana. M'imagino que tot seguirà més o menys igual, però en tot cas m'ha cridat l'atenció la notícia de Ràdio Arenys, sobre l'Assemblea d'ICV local. Aquest partit ha posat de moda la direcció compartida i paritària, i Arenys no ha volgut ser menys.
Segons veig al web de Ràdio Arenys, aquest dissabte l'Assemblea d'ICV va escollir Assum Baliu i Ramon Puigvert nous presidents locals del partit. No acabo d'entendre massa això de la presidència compartida, però en tot cas sempre és bo compartir i fer les coses de manera col·legiada.
Forcades i Oliveres també actuen en parella a l'hora de proposar un moviment, encara que en aquest cas no sé si el que volen és representar el 15M i implicar-lo al joc polític. Diu Oliveres que a l'ANC li faltava l'eix social, que és el que ells representen. La seva pretensió d'aglutinar "l'esquerra alternativa  i compromesa amb l'estat propi" en què es tradueix? Pensen en el 30% que en el millor dels casos no vota? O bé pensen en els votants d'ERC, ICV i la CUP? No n'hi ha prou, eh!
I les ànsies de protagonisme? Que no saben que a casa nostra tothom vol manar? Ells dos presenten el projecte i es queden a segona fila, però seran capaços de fer que s'acostin aquells que ja estan organitzats políticament? De segur que continuaran d'actualitat un temps més.