dilluns, 29 d’abril del 2013

El cinisme de la ministra Báñez

El govern espanyol ha decidit iniciar una campanya d'autocomplaença. Com que ningú els alaba, han decidit fer-s'ho ells mateixos. El president Rajoy lloa els ministres d'Hisenda i Economia, perquè ho fan tan bé i s'hi esforcen molt.
La ministra d'Ocupació, la senyora Fátima Báñez, diu que es nota l'encert de la reforma laboral. Gràcies a la reforma ara només hi ha 6.202.700 persones a l'atur. Diu la ministra que gràcies a la reforma s'ha passat d'un increment intertrimestral de l'atur, del 19% al 10%, i jo em pregunto, no serà perquè cada vegada hi ha menys persones per poder anar a l'atur?
La ministra afegeix que gràcies a la reforma laboral el mercat de treball evoluciona "amb coherència" amb la situació econòmica. Suposo que vol dir que cada vegada hi ha menys feina i més aturats. Aquesta és la coherència.
Em sorprèn la manca de d'autocrítica dels polítics. Si sents els populars, ells ho fan tot bé. Si escoltes els socialistes, són unes víctimes a qui tothom els carrega amb les culpes d'on hem arribat. Si la ciutadania els critica és per enveja o perquè són uns antisistema.
Tenim a punt la prova del cotofluix. Els partits polítics diuen que volen aprovar una nova llei electoral. Sabeu què els preocupa? El model. Per què? Perquè no hi volen perdre. No es tracta d'analitzar quin és el sistema més apropiat, més just, més favorable per a la ciutadania. No es preocupen en saber quin model representa millor els electors, sinó el que afavoreix els resultats del seu partit.
Aquesta hipocresia és la que fa mal al país i allunya els polítics de la ciutadania. És aquest egoisme el que provoca desconfiança, i amb aquests no anirem gaire lluny. Per cert, avui he sentit que no podem declarar-nos independents perquè només el poble espanyol és sobirà. És igual el que volem els catalans, perquè això no serveix de res. Si és així... per què hem de votar? Aquí rau el problema. Tard o d'hora haurem de fer el pas... encara que no vulguin.