dijous, 25 d’abril del 2013

L'atur va guanyant terreny

Avui tocaria parlar de les noves dades de l'atur que s'han conegut i que supera una xifra reocupant, la dels 6 milions d'espanyols, dels quals 900.000 corresponen a Catalunya. I una altra dada preocupant: 267.000 famílies on ningú treballa.
També podríem parlar del ministre Wert que ha perdut una batalla amb el dictamen del Consell d'Estat on rebutja que la Generalitat hagi de pagar a qui vol escolaritzar-se només en castellà. S'entén en una escola que només ho facin en castellà.
El senyor Wert ho intentarà per una altra banda, ja que el seu únic objectiu és fer mal al català. És per això que el PP l'ha col·locat. El tema de l'atur, però, ja no està tan clar que el govern hi trobi una solució. Recordo quan parlaven de si s'arribaria als 4 milions... I insisteixen en l'austeritat. Sobretot retallem-ho tot perquè ningú tingui quatre calerons a la butxaca per gastar.
Parlaven de 400 nous aturats diaris. Qui ho para això? Demà divendres el Consell de ministres ens sorprendrà amb noves mesures econòmiques. Què es carregaran ara? Diu Rajoy que no apujarà els impostos. També va fer moltes promeses durant la campanya electoral i després les va capgirar totes. Ja no ens mereix cap tipus de confiança.
I a Arenys un brot solidari amb el naixement d'una entitat que aglutinarà les persones amb risc d'exclusió social. L'Entitat Apresa calcula que a la nostra vila hi pot haver un 30% de la població en aquesta situació. Els desitjo encert i sort en aquest projecte, i la màxima col·laboració per part de tots.