divendres, 5 d’abril del 2013

Sert, un català reconegut arreu

Avui al grup de Debat i Tertúlia hem parlat de Josep Lluís Sert, després de Gaudí, l'arquitecte català més universal. Ha estat en Josep Badosa qui ens ha presentat l'arquitecte i la seva obra. En Josep ens deia que Gaudí ha estat reconegut mundialment, sense sortir de casa, i en canvi Sert va sortir a fora "situant-se en el lloc apropiat en el moment adequat"
Barcelona, París, New York i Boston, serien els quatre grans referents de l'obra de Sert, segons en Josep, on pots trobar edificis emblemàtics. Arenys de Mar llueix amb orgull el que havia estat l'escola dels nens i nenes que estaven ingressades a l'hospital, l'edifici Xifré, i que en aquests moments allotja el Centre Espriu. Quants vilatans no l'han vist mai?
Les explicacions d'en Josep Badosa han estat molt interessants, perquè ens ha fet conèixer un gran arquitecte català, força desconegut a casa nostra, la seva obra escampada pel món, i la més propera, que podem trobar a Barcelona o al mateix Arenys.
Després, com és habitual en les nostres trobades, hem parlat de l'actualitat, destacant la conferència de Vicent Partal, en què presentava el seu llibre A un pam de la independència, a l'Ateneu arenyenc. Els assistents, una bona colla dels tertulians, han arribat molt optimistes. Sembla ser que Partal els ha plantejat aquest pam d'una manera molt clara. Gairebé ja es veien independents. Els que no hi havíem assistit els hem fet baixar del núvol, però no massa, perquè l'optimisme també és bo, sobretot si no ens deixem enlluernar.