dimarts, 9 d’abril del 2013

Sampedro, Thatcher, Carrasco i Formiguera, tres morts diferents

Avui hem conegut la mort de l'escriptor i economista José Luís Sampedro. Va morir precisament el mateix dia que Margaret Thatcher i Sofia Loren, tres personatges prou coneguts i ben diferents entre ells. Sampedro, un indignat, segons ha comentat algun diari, estava totalment en contra de l'actual política econòmica espanyola. Un intel·lectual, humanista, professor i novel·lista. Un polifacètic molt volgut i molt vital, que ha mort als 96 anys amb plena forma.
Avui també es commemoren els 75 anys de la mort de Carrasco i Formiguera, assassinat pel dictador Franco, un assassí beneït per l'Església Catòlica d'una Espanya marcada pel dolor i la injustícia. Una Espanya que setanta-cinc anys després continua negant el dret d'autodeterminació dels pobles.
Lucerna, entretant, afirma que el PSC és el pont entre Catalunya i Espanya. Jo em pregunto quin tipus de pont deu ser quan no és capaç de defensar el dret a decidir davant els seus amics i socis del PSOE. Quin pont es creuen que volem i amb quina Espanya? 
Seguint el documental de TV3 sobre la figura de Carrasco i Formiguera, t'adones que en el fons no estem tan lluny. Evidentment el marc no és el mateix, però aquella ràbia contra tot allò que es resisteix a la uniformitat continua vigent. No tenim un dictador assassí, però tenim una Constitució que ens va en contra i esdevé un mur infranquejable.
Després de recordar Carrasco i Formiguera, encara hi ha militants d'UDC que es resisteixen a la consulta sobiranista? Tant ha canviat el partit? No serà que era Duran qui havia de marxar i no pas Vila d'Abadal?