dimecres, 10 d’abril del 2013

Amb independència o sense, ningú no ens podrà fer callar

Vull pensar que la notícia que donen els diaris de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sobre l'ús del català a les escoles no s'ajusta a la veritat, i que la interpretació que en feia el jutge Santiago Vidal, avui a TV3, és la correcta. El que passa és que hi ha gent interessada en desviar l'atenció i nosaltres els catalans som una mica masoquistes.
Seria molt ridícul, per no dir antidemocràtic, que un alumne condicionés la voluntat de vint-i-nou més. Ja sé que de més verdes en maduren, però hi ha uns límits que no crec que pretenguin superar. La Justícia correria un greu perill al nostre país si la sentència fos la que interpreta Convivencia Cívica i la premsa d'aquesta tarda. En tot cas el govern de la Generalitat i la majoria parlamentària, estaran al mateix bàndol per defensar els drets dels catalanoparlants. Només les actituds nacionalistes espanyoles podrien aplaudir una sentència favorable, no al bilingüisme, sinó a la llengua castellana en detriment de la supervivència del català.
Sigui quina sigui la interpretació oficial, la Generalitat no ha de permetre una injustícia com aquesta, i el Parlament català s'ha de pronunciar. Nosaltres, però, haurem de continuar lluitant per defensar els nostres drets, i cada vegada ens carregarem de més raons per menystenir tot allò que faci olor d'espanyolisme ranci, i d'aquelles persones que no defensen el bilingüisme, sinó que neguen el dret a parlar i aprendre en català.
És per això que hem d'estar ben units, cedint quan faci falta, si és en benefici d'aquesta unitat que ens ha de fer forts. És per això que s'equivoquen aquelles forces polítiques catalanes que no entenen que l'adversari no és la dreta o l'esquerra, sinó que l'adversari és l'espanyol que ens nega el dret a decidir el nostre futur, amb ells o sense.