dilluns, 28 de gener del 2013

El polític presumptament innocent

Estic davant del televisor escoltant l'entrevista a l'alcalde de Sabadell, el senyor Bustos, imputat per nou delictes que en aquests moments s'està investigant. És un cas on s'ha d'exigir la presumpció d'innocència i denunciar aquelles persones i partits polítics que, sense judici, li neguen aquesta presumpció. I això ho fan tots els partits.
El PSC, amb Carmen Chacón al davant, va donar crèdit a les informacions del diari El Mundo implicant la família Pujol en casos de corrupció. Encara no hi ha sentència. Ho ha fet ICV contra l'alcalde Bustos, sense esperar la sentència. També membres del govern espanyol varen difamar la família Pujol, sense haver estat jutjats. Ara el PP pateix el mateix amb l'exdiputat Bárcenas.
Tothom critica tothom i llavors ens demanen, a la ciutadania, que no posem tots els polítics en el mateix sac, però l'exemple que ens donen no hi ajuda gens. Si volen que els respectem han de començar per respectar-se entre ells.
Però avui volia parlar de les llistes obertes, que molta gent demana, en contraposició a les llistes tancades, com tenim actualment i des de sempre. ¿Amb llistes obertes podria passar que uns diputats no votessin com han fet els cinc diputats del PSC? Quins avantatges hi trobem en un sistema electoral amb llistes obertes? Creieu que ho arribarem a veure? A qui no interessa? Als partits polítics? Ho deixo per a un altre dia.