diumenge, 27 de gener del 2013

Arenys, vila firaire

Cada vegada són més les fires que se celebren a Arenys. Cada fira rep un nom diferent, però la veritat és que si les compares no acabes de veure-hi la diferència. Les parades són més o menys les mateixes, encara que la d'avui hi he vist animals: falcons i ponis.
Desconec si els firaires que vénen a Arenys els surt a compte i fan calaix, i tampoc sé si els botiguers d'Arenys milloren els guanys, però el que és cert és que la vila es veu animada i eviten aquella imatge dels diumenges d'hivern a la tarda, d'una Riera solitària i trista.
Les fires són comerç, però sovint es converteixen en espectacle. La majoria de les persones que es passegen ho fan per xafardejar, però sense intencions de comprar res. Si tothom fes això els firaires no vindrien, la qual cosa fa pensar que algú deu comprar i que tenen ganes de tornar.
Penso que és bona la idea d'organitzar les fires, però el comerç d'Arenys hauria de buscar la manera d'aprofitar-se'n. Caldria que Ajuntament i botiguers treballessin conjuntament una estratègia per augmentar les vendes, perquè si l'únic diner que es mou amb aquestes fires, és el que reben els firaires, de poc ens servirà per millorar la situació econòmica de la vila.