dissabte, 26 de gener del 2013

SI continua viva, però a distància

Oi que no val la pena parlar de Monago, el president extremeny? no es mereix més protagonisme del que li hem donat. Parlaré d'un partit polític que em pensava que desapareixia, però avui han escollit la seva presidenta, la Núria Cadenes. Em refereixo al SI, que en la legislatura passada va tenir representació al Parlament, gràcies a la imatge de Laporta, que de seguida en va marxar, i que en les darreres eleccions es va quedar al carrer.
La pregunta que em faig és si cal mantenir tants partits polítics, i si no seria millor anar plegats a defensar allò que ens uneix. Sí que és cert que l'espai de SI no l'ocupa ningú actualment, al Parlament. Estaríem parlant d'un espai més extremista i somiatruites que ERC, però ben diferent de les CUP, que tenen un altre tarannà i amb qui és molt difícil pactar res, i fins i tot negociar.
El problema d'aquests partits és que no són partits de govern, i quan algun d'ells hi ha accedit, ERC per exemple, les coses no acaben de rutllar. Segons ha dit la nova presidenta de SI, treballaran des de fora del Parlament per aconseguir la convocatòria del referèndum. Segur que es pot fer molta feina des del carrer, i una mostra ha estat l'ANC, però seria bo que tots anéssim al mateix ritme i de la mà, perquè els obstacles seran importants i n'hi haurà molts.