divendres, 9 de novembre del 2012

Manifestos i adhesions interessades

En un moment en que la Cultura està amenaçada per les fortes retallades i una apujada de l'Iva, sembla que els professionals troben temps per manifestar-se públicament, adherint-se a proclames partidistes. Fins i tot hi ha qui dóna suport a més d'un partit alhora.
Espanya va presentar uns manifestos dels intel·lectuals, contraris a les aspiracions sobiranistes de Catalunya, i els polítics espanyols estan molt preocupats pel que ens pugui passar als catalans. Volen fer creure'ns que ens estimen molt i no ens volen mal, però tenim molt clar que el seu objectiu és que la situació, que els és favorable, continuï en el temps.
Avui tenim debat i tertúlia al grup, i segur que parlarem de les properes eleccions, i del dret a decidir, i a mi m'agradarà parlar de la consciència de poble i el respecte social. Ho lligaria amb el tema d'ahir, quan manifestava la meva sorpresa i desil·lusió pel comportament d'un grup de qui esperava més educació, més nivell i menys egoisme i xenofòbia.
Perquè jo vull viure en un estat on els meus polítics es comportin amb dignitat, amb lleialtat i respecte a tothom. Hi ha alguna candidatura, com la de SI, on hi militen persones molt respectables, però amb uns líders que no es mereixen el nostre reconeixement, ni representar ningú al Parlament de Catalunya.