diumenge, 25 de novembre del 2012

Esperant resultats amb les orelles al cor d'Àfrica

Esperant els resultats de les eleccions d'avui, m'agradaria mencionar el drama que s'està patint al cor d'Àfrica, amb més de 300.000 persones desplaçades al Congo Kinshasa. No es tracta de cap sortida de to, de desviar la notícia de casa nostra, sinó de fer obrir els ulls i recordar que mentre nosaltres estem escrivint el futur, intentant sortir d'aquesta pressió que ens ofega, hi ha multitud de persones al cor de l'Àfrica que fugen de la mort segura, sense conèixer què els espera.
No perquè hi hagi persones que viuen pitjor que nosaltres, hem de deixar de lluitar pels nostres drets, els nostres somnis, els nostres objectius, però sí que és important que ho coneguem, que ho tinguem en compte i, si és possible, hi fem alguna cosa per suavitzar la situació, encara que només sigui exigir a les institucions governamentals mundials, un esforç per resoldre els problemes del món i evitar que crueltats com la que estic comentant, es repeteixin de manera continuada, sempre contra les persones mès dèbils, les més pobres i amb menys recursos.
La gran participació electoral (només perquè ho comparem amb convocatòries anteriors en què la participació no havia estat massa satisfactòria), aquest augment de la participació és positiu i caldrà analitzar les causes. És la por a la independència? Són les ganes d'esdevenir independents? Podrem observar quin partit o partits han acaparat bosses abstencionistes d'altres convocatòries. Serà el PSC o el PP, de persones que votaven a les generals, però que no havien manifestat cap interès per a les autonòmiques? Seran joves que no els interessa la política, i que ara sí volen la independència? Tot això ho sabrem aviat. Jo em disposo a seguir-ho.