dimarts, 6 de novembre del 2012

El matrimoni homosexual és avalat pel Tribunal Constitucional

La notícia del dia, que no hauria de ser notícia, és la sentència del Tribunal Constitucional sobre els matrimonis homosexuals. Fa cinc anys que el Partit Popular va presentar un recurs a la legalització del matrimoni homosexual i avui s´ha conegut la sentència, que dóna la raó al govern Zapatero.
Si analitzem tot el recorregut ens adonarem de les dificultats que existeixen per avançar de manera progressiva la nostra societat. Aprovar lleis trencadores no és fàcil. S'han de vèncer molts obstacles, moltes resistències de posicions conservadores. En el fons, els pilars de les societats tenen un component tradicional poc flexible, que costa molt de moure. Això fa que les posicions més innovadores i que trenquen amb el passat, siguin tan difícils d'implementar i tinguin tanta oposició.
El nostre país, sobretot Espanya, té un component religiós que encara pesa molt sobre la societat i que confon el seu àmbit d'actuació. La manera de convèncer és tan persistent que es converteix amb un domini obsessiu i malaltís. No demana ni predica, sinó que exigeix. 
Ja espero les declaracions de monsenyor Rouco Varela. El seu tarannà no és d'una persona demòcrata, sinó que es basa en els principis dictatorials, on es creuen posseïdors de la raó, i en lloc de treballar per fer veure els que no pensen com ells, que estan equivocats, pressionen per fer-los la vida impossible, per limitar els seus drets i la llibertat d'expressió.