dijous, 29 de novembre del 2012

El Poder Judicial contra el govern del PP

Aquests dies m'ha sorprès l'enfrontament que hi ha entre el Poder Judicial i l'Executiu de Rajoy, i molt concretament contra el ministre de Justícia, aquella persona que ens va enganyar a molts, fent-se passar per la cara amable del Partit Popular.
Tots hem vist com el ministre Gallardón ha estat treballant per modificar lleis aprovades en l'època socialista, amb la intenció de reduir alguns dels drets aconseguits, per exemple la llei sobre l'avortament. Amb el matrimoni dels homosexuals ja li ha sentenciat el Tribunal Constitucional.
Gallardón, amb la seva iniciativa d'introduir taxes per la interposició de demandes en processos judicials, s'ha trobat amb l'oposició de jutges i advocats, que estimen discriminatori, i una manera de posar pals a la roda als drets de les persones amb menys recursos. També, en la decisió de perdonar la condemna a quatre mossos, magistrats d'arreu han protestat pel que consideren un abús de poder i una intromissió en les competències del Poder Judicial.
Desconec què hi ha de cert i si realment el ministre de Justícia s'està extralimitant, però us asseguro que em sorprèn que sigui amb un govern clarament de dretes que el món judicial s'hi posi d'esquena, o millor dit, s'hi enfronti.
O ens han canviat els magistrats o el PP ho està fent molt malament. Què passarà ara que no hi ha eleccions a la vista?