dimecres, 28 de novembre del 2012

Bustos, Mas i Fernàndez són els més dolents

Critiquem els polítics, però no ens adonem que nosaltres som els primers en buscar qualsevol excusa per fer-la ben grossa i si podem penjar el mort a l'altre, ja som feliços. La sempre anomenada presumpció d'innocència no se la creu ningú. D'entrada tots som culpables fins que no es demostra el contrari, i en el món de la política encara és més exagerat.
Estem obligats a demostrar la nostra innocència, i una societat on es viu amb aquesta desconfiança no pot anar bé. Si el nostre interlocutor, d'entrada, té tots els punts d'estar mentint-nos, d'actuar de manera fraudulent, difícilment serem capaços de fer-hi bona feina.
L'alcalde Bustos, a qui no tinc l'honor de conèixer, té tota la meva confiança, i si em diu que és innocent, jo me'l crec. El mateix penso del president Mas, del president Pujol o del conseller Puig, o del número dos del PSC, el senyor Daniel Fernández. No els conec ni he els he tractat, però ens han dit que són innocents. Si la Justícia demostra la seva culpabilitat, serà llavors quan perdran la meva confiança.
Si no som capaços de practicar la presumpció d'innocència, estarem col·laborant a que la nostra societat sigui un desastre, i visquem malament, a disgust i sense cap mena d'esperança. I el pitjor de tot és que els més perjudicats són els que ignoren la presumpció d'innocència, i els primers de llançar improperis als adversaris polítics.
Oi que la Carmen Chacon, per posar un exemple, vol que Bustos o Daniel Fernàndez se'ls consideri innocents, fins que no hi hagi sentència condemnatòria? Per què no ha practicat la mateixa política respecte al president Mas, durant la darrera setmana de la campanya electoral? Si ella no respecta el principi, no podrà exigir que els altres també ho facin. Aquesta hipocresia és la que fa que perdem el respecte als nostres polítics, les persones que han de dirigir el nostre país.
Tots hem d'aprendre a conviure i a respectar-nos. La rivalitat política ha de ser l'oportunitat per millorar els resultats i no una barrera al diàleg, al creixement com a persones i com a societat. Sí que m'agradaria que la Justícia fos més àgil per aclarir tots els casos pendents de sentència i poder deixar de viure amb aquesta sensació de corrupció a tots els racons. O hi posem remei, o la nostra societat es dirigirà cap al desastre.