dijous, 26 de juliol del 2012

La fiscalització al govern municipal ha de ser seriosa

En el Ple municipal d'ahir a Arenys de Mar, es va tractar, entre altres temes, l'assignació econòmica a les dedicacions parcials de regidor i regidores, arran de la reestructuració del cartipàs municipal després del pacte CIU-PSC. Com tinc per costum, l'endemà ho llegeixo al web de Ràdio Arenys, i per tant la informació que tinc és d'aquesta font.
Les intervencions al Ple a vegades ratllen la ridiculesa, tot i que es fan "pensant en l'audiència". La crítica dels grups de l'oposició és la mateixa que es repeteix mandat rere mandat, siguin quins siguin els grups municipals protagonistes. El que ahir es deia des de grups com ERC o ICV, era el que aquests grups patien com a partits de govern. Realment la memòria és efímera, en aquest cas de manera volguda.
No negaré que no tingui importància l'ús que es fa del diner públic, també en el sou dels regidors i càrrecs de confiança, però si no volen crear més desafecció, que no juguin tant amb la demagògia, que nosaltres sí que tenim memòria.
El que volem els vilatans és que l'equip municipal treballi i ens ajudi a sortir de la crisi el més aviat possible, dins el marc de competències que té l'administració local. M'agradaria veure com van els passos fets pel regidor Acero en el camp de l'emprenedoria i el suport al comerç, o el treball en el camp del turisme, o en la millora urbanística...
A mi sí que m'agrada que al govern hi hagi dotze regidors i regidores, i encara m'agradaria més que hi fossin tots disset, però si això no és possible, com a mínim que exerceixin una oposició constructiva, i si desconeixen alguna cosa, que preguntin abans de votar en contra de resolucions que tenen suficient base i raó.
Desitjo que tot plegat s'aclareixi. També que els diners dedicats als sous dels regidors estiguin ben empleats i justificats, que la dedicació sigui real - no sempre ha estat així. I que no siguem criatures que al final el que provoquem és pena i misèria.
Per acabar voldria afegir que tinc molta confiança que el geriàtric municipal, malgrat les dificultats, sobretot de viabilitat, pugui tirar endavant gràcies al bon equip que hi ha, amb qui he compartit una etapa de la meva vida política, i que em mereix la meva confiança i gratitud, perquè és bo que ho sàpiga la ciutadania i també els regidors i regidores, que els treballadors municipals, sobretot en àmbits socials, no només treballen per la nòmina mensual, sinó que tenen vocació i dedicació sense límits per a les persones que tracten i estimen. Sisplau, siguem una mica seriosos!

1 comentari:

Oriol Ferran ha dit...

Xavier,
t'oblides de comentar que l'Alcalde Fors va fer de les "dedicacions" als regidors un dels seus temes de campanya. Abans i després va insistir que el seu equip de Govern no volia, ni rebria cap remuneració... l'excusa inicial d'estar en minoria s'ha difuminat i ara, més que mai, amb un Govern fort i cohesionat és el moment de complir les promeses.

Entenc que no és, només, una discussió econòmica. Ni ERC, ni ICV van qüestionar el fet de que els càrrecs percebin retribucions...

Com hem vist i com ens veiem!

Oriol