dissabte, 14 de juliol del 2012

El pacte CIU-PSC d'Arenys, una oportunitat

Per què l'altre dia parlava d'un pacte intel·ligent? Podia semblar una afirmació gratuïta, però no ho era. Algú no hi estarà d'acord. Ja ho sé. Hi ha opinions molt simplistes, que puc entendre, però que no hi combrego. Persones que no accepten cap pacte. No saben que en un sistema de democràcia parlamentària el pacte és una manera de governar, quan no hi ha majoria absoluta. No és l'única opció, però n'és una. No acceptar-ho no és precisament una mostra d'intel·ligència política. Una altra cosa és que no t'agradi, i sobre gustos no hi ha res escrit.
El pacte entre CIU i el PSC permetrà tirar endavant projectes que en una altra situació no seria possible. Ho dic i ho penso amb coneixement de causa. A hores d'ara s'ha pres algunes decisions que no hauria estat possible durant el mandat passat. A vegades l'oposició és a dins, i a vegades l'oposició només diu que no per portar la contrària al govern.
És per tot això que estic convençut que el pacte entre CIU i PSC serà una gran oportunitat per Arenys per dissenyar una vila millor, aparcant històries i mocions que no ens porten enlloc. Anant de dret al gra, essent pràctics i fent ús del sentit comú. Hi ha postulats que són molt interessants, i fins i tot necessaris, però a l'hora de ser pràctic, en algunes ocasions s'han d'aparcar.