divendres, 6 de juliol del 2012

Pacte intel·ligent a Arenys de Mar

L'entrada del PSC al govern municipal ha coincidit amb el tret de sortida de la Festa Major, la festa de Sant Zenon, patró de la gaia vila. Unes hores abans de llegir-se el pregó, l'alcalde Estanis Fors (CIU) ha formalitzat el pacte d'entrada del PSC, amb qui fou alcalde d'Arenys el darrer mandat, en Ramon Vinyes, un gran alcalde en un temps de dificultats externes i internes.
Parlo de pacte intel·ligent perquè és la posició més còmode, per al PSC, per treballar per a la vila, atès el tarannà d'una bona part de l'oposició. Un tarannà prou conegut. Desconec el repartiment de carteres, però estic convençut que l'augment de regidors de govern permetrà concentrar els esforços, en moments de dificultats econòmiques, que resulta prou complicat. Tot això es complementa, i sense desmerèixer la tasca feta pel regidor sortint, amb la incorporació d'un bon element, futur regidor de Cultura, que aportarà valor afegit al Consistori.
És un pacte intel·ligent perquè el PSC d'Arenys de Mar aporta experiència de govern, amb dos regidors que han estat alcaldes de la població, i dues regidores molt eficients i sensibles en els temes que varen desenvolupar en el darrer mandat. Tot això junt amb la il·lusió de l'actual govern.
És un pacte intel·ligent perquè es recupera la majoria que permet governar sense entrebancs, que no vol dir sense escoltar l'oposició. La feina d'aquests és igualment important com a sistema de control del govern, perquè no es desviï de quins són els objectius.
És un pacte que podia haver arribat abans, o no haver-se acabat de concretar mai, però que ara que s'ha dut a terme, cal treballar per consolidar-lo en benefici de la població d'Arenys.
A les xarxes socials sorgeixen moltes opinions, la majoria d'elles interessades. És cert que el pacte no és garantia de res si no hi ha voluntat sincera de treballar per al poble, però no donar un marge de confiança no és exemplar quan ve de persones amb experiència de govern. Voler-hi veure només interessos personals o crematístics, és tenir ganes de desprestigiar la gent, per venjança, gelos o ignorància. 
La meva confiança la tenen tota, de la mateixa manera que vaig dipositar-la a l'equip que ha governat fins ara. Això no vol dir necessàriament que combregui amb tot el que decideixen, ni que pugui estar d'acord amb tot el que facin a partir d'ara. Ens han de demostrar seriositat, rigor, eficiència, bona voluntat i sacrifici. El seu objectiu és treballar per Arenys. Ja tindran temps de pensar per a un mateix.