diumenge, 15 de juliol del 2012

Els nyaps d'en Rajoy, una oportunitat per a Catalunya

Entraríem en la teoria, que a mi no m'ha agradat mai, de destrossar-ho tot perquè així ens sembla que ha d'anar millor. Si Espanya trontolla, Catalunya guanya punts. Avui Duran parlava dels nyaps del govern de Madrid, i no sé si ens ho hem de prendre en broma o ens hem de posar a plorar. Ja no és tant allò de si les mesures són justes, com de quina manera es prenen les decisions, de quina manera es tracta les altres institucions, del respecte a la Constitució. Una Constitució que precisament ells sempre ens ha plantat a la cara, a l'hora de retallar-nos competències.
No neguem la necessitat de prendre decisions dràstiques, en tot cas les veus acreditades demanen que s'estudiïn, es consensuïn. El que no agrada és que es convoqui la premsa per parlar de les mesures a prendre i que l'endemà el BOE en surtin unes altres. És un menyspreu a la premsa i, per tant, a la ciutadania.
No ha d'estranyar ningú que els funcionaris estiguin emprenyats. A ningú no agrada que li rebaixin el sou, però encara menys si un dia se'ls diu que ho recuperaran l'any 2015 i el BOE no ho digui així.
Per què Duran parla del nyap de les mesures? Duran demana mesures per fomentar el creixement de l'economia, un pla de xoc contra l'atur, i un impost per a les grans fortunes. En què pensa Rajoy? Aquí rau la demostració de la incompetència del president. El que ha fet Rajoy és fer exactament el que li han manat des de Brussel.les, bàsicament la senyora Merkel, i ja sabem que la senyora només pensa en mesures d'austeritat, i amb això no anem enlloc. Rajoy és incapaç de treure'ns del clot. No és el president que ens havia de fer oblidar Zapatero. Continuem esperant polítics capaços de governar. La mediocritat continua.
A tot això cal sumar-hi l'actitud vers Catalunya, i aquí Espanya comet un error, i espero que no sigui irrecuperable.