dilluns, 19 de maig del 2008

Felicitats ministra!

Aquesta tarda ha nascut el fill de Carme Chacon, el fill de la ministra de defensa. Un fet singular que passa per primera vegada al nostre país, i que és de preveure que amb el temps no resulti tan estrany. El nostre país està caminant poc a poc, normalitzant situacions que ho haurien d'haver estat sempre, i tot i que tenim exemples en altres països, sembla que ho haguem de descobrir per nosaltres mateixos. A tots ens va estranyar que el primer ministre britànic demanés dies de permís per paternitat. Fins i tot molts britànics no entenien que Blair agafés els dies de permís.
Recordo el moment que la diputada socialista Anna Balletbó sortia del Congrés de diputats de Madrid, el dia que les forces armades varen intentar un cop d'estat. La varen deixar sortir pel fet d'estar embarassada. Aquella imatge la vàrem veure repetida infinitat de vegades, i encara que m'imagino que l'Anna Balletbó estava contenta de poder sortir, no sé si ho estava tant pel fet que ho podia fer.
S'han adaptat espais al Parlament perquè les mares puguin alletar els seus nadons, i es regulen les absències per maternitat, però encara resulta estrany veure com una mare dona el pit al seu nadó, en un lloc públic: fals pudor?
Sigui el que sigui, avui toca felicitar a qui ha set mare per primera vegada, i desitjar-li la felicitat per a tota la família. Rubalcaba actuarà de ministre suplent en defensa mentre duri la baixa de la ministra.