dilluns, 19 de març del 2007

Rumors de noms a les llistes

No es pot negar que som molts els que esperem poder conèixer els noms de les persones amb qui podríem arribar a compartir seients al Ple municipal, a partir del dia 27 de maig, si els arenyencs i arenyenques ho creuen convenient. No es tracta simplement de xafarderia, sinó que és important poder valorar amb quines persones hauràs de deliberar i arribar a acords, tant si et situes al govern com en l’oposició.
És interessant poder saber si hi ha noms que repeteixen o bé les llistes es reformen, sobretot aquelles que poden arribar a formar part del govern municipal. Em sembla evident que si una llista que ha governat tan poc, no es renova substancialment, la garantia a que ho pugui fer a partir del mes de maig, és gairebé nul·la.
Aquesta vegada s’afegeix la incògnita de si totes les llistes que presumiblement es presentaran a l’elecció, obtindran representació al Ple o no. Des de fa força temps, als municipis i al Parlament català, estaven representades cinc formacions, totes elles bastant definides i amb poques possibilitats de sorpreses. Ara, des de l’entrada de Ciudadanos al Parlament, i en el cas d’Arenys el concurs del VIA, s’obren més interrogants. Tot i així, la previsió general és que a Catalunya es mantinguin les cinc forces, com les més comuns, amb una variabilitat d’opcions puntuals de les altres formacions.
El nombre de llistes s’ha disparat a tot arreu; a Mataró, on al Ple hi són representades cinc partits, em comentaven que hi ha la possibilitat que es presentin deu llistes, és a dir, cinc llistes més. Una altra cosa és saber les que acabaran entrant.
Podríem quedar-nos en l’anècdota, i això seria negatiu, perquè el que realment importarà conèixer seran els programes, no les promeses, que es volen desenvolupar. També convindrà repassar tot allò que ens varen prometre el 2003, i que no s’ha complert ni poc ni molt. A Arenys, el llistat de temes pendents de qui ha pogut realitzar-los, és extraordinàriament llarg, un fet que, per altra banda, els simplificarà la feina de confeccionar el nou llistat de promeses. Hi ha rumors, alguns dels quals apunten a pocs canvis. Veurem en què acaba tot plegat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

trobo noi que estàs poc anima´t
potser un independentista declarat com tu, que defensa la autodeterminació, no veu clar forma part d´un partit catalanista i constitucionalista.
Podries anar als altres a veure que
et poden oferir.