dissabte, 3 de març del 2007

El govern municipal d'Arenys contra rellotge

Ho deia fa uns dies i vaig rebre insults, però a ningú se li escapa que a darrera hora el govern municipal fa mans i mànigues per maquillar la seva obra en aquest mandat que s’acaba. Un crítica que ve avalada per qualsevol pràctica memorística d’aquests darrers quatre anys.
De totes maneres val la pena saber distingir entre l’obra real i la imaginària, entre allò que es pot contrastar i el fum. Ens han venut fum quan s’han referit als deu anys de promoció econòmica, i sinó mireu en què hem progressat econòmicament. Ens venen fum quan parlen de la pràctica participativa, o sinó digueu-me què se n’ha fet del procés participatiu del Xifré; on és el resultat de l’estudi cultural, subvencionat per la Diputació; quantes comissions municipals s’han creat i quantes reunions han fet; quantes trobades han mantingut amb els afectats pel Pla Especial del Port. Fixeu-vos que varen crear la figura del defensor del ciutadà, però no s’ha escollit la persona; fa més d’un any es va crear la plaça de cap de recursos humans i encara no s’ha valorat el lloc de treball. Tot això per no parlar de les promeses electorals.
Hi ha obres de darrera hora que són positives, i com a vilatans compromesos ens n’alegrem, encara que hi vegem electoralisme. Una pràctica prou estesa entre totes les forces polítiques governants. Al web municipal s’anuncia la plantada d’arbres a l’Hort del Bisbe, el cap de setmana vinent. Una acció positiva per a la nostra vila. També s’ha realitzat recentment una trobada amb els veïns de Sant Elm, un fet rellevant, si tenim en compte la poca pràctica del govern actual.
Ho he dit en articles anteriors i ho repeteixo: aprofitem tot allò que s’endegui, encara que es faci en clau electoral, però recordem, el dia 27 de maig, què s’ha deixat de fer de tot allò promès, i què es podia haver fet amb un govern dialogant, actiu i eficient.