dimecres, 28 de març del 2007

Al Ple d’aquesta nit hi eren tots

Després d’alguns plens amb alguna absència justificada, avui hi ha hagut Ple. Se’m fa difícil destacar un titular prou significatiu. En tot cas podríem parlar del Ple amb farciment. Us ho explico.
A l’ordre del dia dels plens d’Arenys de Mar, sempre hi figura com a darrer punt, les comunicacions. L’alcalde el comença tot excusant-se per haver de llegir la relació de decrets, convenis i demés actuacions ocorregudes durant el darrer mes, i que no han de passar pel Ple municipal, per ser aprovades. Avui, però, segons ha fer notar el regidor del PSC, el senyor Ramon Vinyes, hi havia dos punts de l’ordre del dia que es podien aprovar per decret d’alcaldia.
La lectura que n’ha fet el mateix Vinyes ha estat que la voluntat del govern municipal era fer ressò de dues actuacions interessants, a dos mesos de les eleccions municipals, i apuntar-se un parell de medalles. La ciutadania ja hi estem tan avesats, que res ens ve de nou.
El primer d'aquests dos punts era el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Maresme, per formar part del “Club virtual de la feina”, un projecte molt interessant, que vaig escoltar en una presentació feta durant la “1a Jornada d’E-govern i participació”, de la Palma de Cervelló, i que s’emmarca en el pacte territorial per a l’ocupació del Maresme, amb l’objectiu de facilitar a les persones aturades o les que volen canviar de feina, la tasca de trobar un lloc de treball que millori la seva situació personal.
Ramon Vinyes ha puntualitzat que no havia pogut veure que s’hagués fet reserva de crèdit, per satisfer la part econòmica, i que la data de l’acord superava el límit previst en el conveni. Les dues observacions no han tingut resposta per part del govern municipal.
El segon tema de propina, ha estat l’acord de creació de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor. Una millora substancial per als arenyencs, al fixar 3 hores setmanals d’atenció, per part d’un professional jurista, subvencionat per la Diputació de Barcelona. En la justificació de Ramon Vinyes, del per què no calia aprovar-ho en Ple, ha parlat de que no s’estava creant un Servei, fet que s’hauria d’aprovar al Ple. Algun regidor de l’equip de govern ha fet cara de no entendre-ho. Un fet normal a principi de mandat, però que al cap de quatre anys no hauria d’estranyar a ningú.
També s’han aprovat els preus dels campus esportius de Setmana Santa, l’estiu i Nadal, aquesta vegada amb l’abstenció dels regidors del PSC, que no ens han explicat el per què.
A partir d’aquí el regidor d’ICV ja no ha votat més favorablement, abstenint-se a l’hora de facultar l’alcalde perquè formalitzi la compra de l’habitatge del costat del Teatre Principal, i votant en contra a l’aprovació del conveni urbanístic de la Raureta; a la modificació del PGOU, a conseqüència del conveni a signar, i a l’aprovació definitiva del text refós de la modificació puntual del PGOUM a la finca del Col·legi La Presentació. Els altres regidors i regidores hi han votat favorablement, tot i les objeccions i puntualitzacions que els grups de l’oposició han realitzat.
L’Alcalde, en nom dels cinc grups municipals que hi han votat a favor, ha agraït al Col·legi La Presentació, la seva disposició a perdre una bona part de terreny urbanitzable i a finançar dos vials, un d’ells públic, de connexió al Pla dels Frares.
L’única pregunta d’avui l’ha fet ERC, i ha demanat la posició del govern municipal sobre l’aixecada de la barrera de l’aparcament de RENFE. El govern ha respost que no en tenia constància formal, però que enviarien un escrit demanant a RENFE que la torni abaixar i s’utilitzi com aparcament per als usuaris del ferrocarril.
Amb les comunicacions per part de l’alcalde, ens hem aixecat i l’oposició, amb el senyor Benet Maimí, han anat plegats cap a sopar.
La Míriam Farelo era al Ple i demà podreu llegir la notícia i resum a Vilaweb, d’una manera més periodística i sense tanta palla. Fins aquí el que jo he vist i sentit.