dijous, 22 de març del 2007

A l'Ajuntament per treballar junts

Es confirma la setena llista electoral per Arenys de Mar, després del trencament del pacte entre ICV i VIA. Finalment el projecte d’una llista d’independents es presenta sola, sense l’aval de cap partit polític. El repte és important perquè es tractarà de fer-se lloc en un Consistori que des de ja fa uns quants mandats, només ha comptat amb cinc forces polítiques.
Si els dos nous protagonistes obtenen bons resultats el resultat del dia 27 de maig, ens trobarem amb un panorama diferent del que s’ha vingut donant, amb l’alternança política entre la parella CIU+PP i el trio PSC+ERC+ICV. Serà llavors quan es podrà conèixer les aliances de govern, ja que tot fa pensar que cap força política obtindrà la majoria absoluta.
És evident que els set partits estaran ocupats en aconseguir la més gran representació possible, però també hauran d’estar, en aquest cas preocupats, per la resposta dels arenyencs i arenyenques a l’hora d’anar a votar. Es digui el que es digui la nit electoral, una baixa participació no és una bona notícia, sobretot pels que lluitem des de sempre perquè la ciutadania vulgui i pugui implicar-se en la gestió pública.
Hem de fer adonar a tothom que no hi ha classe política, sinó que hi ha persones que opten per entrar al món de la política activa des d’una institució pública, però també n’hi ha que ho fan des de la societat civil. Això és el que fins ara he practicat i és ara que he decidit entrar a la institució més pròxima a la ciutadania, per dedicar part del meu temps a treballar per la comunitat. Una opció que han escollit molts arenyencs i arenyenques repartits en els set partits.
No té cap sentit voler-me col·locar ja d’entrada en una posició d’enfrontament cap una altra força política. L’únic objectiu a l’hora d’entrar a treballar en un ajuntament, ha de ser per compartir els problemes i trobar solucions que beneficiïn a la ciutadania. Negar un pacte o un acord, només pels noms o les sigles, no va amb mi. Seria incoherent amb la crítica constant que he fet contra aquells que es relacionaven només en funció de les simpaties de partit polític.
Una cosa molt diferent són les condicions i les actituds dels càrrecs electes. Amb aquells que en tenen prou per anar fent bullir l’olla, jo no m’hi podré entendre, siguin del color que siguin. Arenys necessita un canvi, no només sobre la política d’aquests quatre darrers anys, sinó que ja ve de molt abans. La gent que compartim llista sota les sigles del PSC, siguem militants o independents, tenim molt clar que volem treballar de valent, i ho volem fer de manera organitzada i donant la cara.
Ho deia fa pocs dies, quan parlava de la meva decisió de fer el pas. Haig d’agrair les felicitacions rebudes, perquè no ha estat fàcil. I ho dic des d’ara i els companys ho saben: acceptaré tota la crítica que sigui honesta i valenta, donant la cara, com sempre he fet en la meva vida professional, familiar i en el lleure. Aquesta crítica és la que em farà créixer. L’altra, la que s’amaga sota l’anonimat o la que pretén enfonsar per no aportar res a canvi, no em mereixerà cap respecte ni em farà perdre la meva il·lusió per treballar per Arenys.
Som molts els que ens presentem, i serem molts els que treballarem per recuperar el temps perdut. Els arenyencs i arenyenques tenen la paraula, però la podran continuar tenint, si ens donen la seva confiança.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que fa un independentista com vd.
en un partit constitucionalista com el PSC.
Tindrà problemes . Vostè està mes aprop de les tesis de CIU o de
ERC.
Els correus ho afirman

Anònim ha dit...

mES MAL QUE ALTRES PERSONES COMENCE-HO A OPINAR.
aquest senyor està amb " el sol que mas calienta "