divendres, 2 de març del 2007

En Martí Amagat, arenyenc de l'any

L’any 2000 l’Associació d’Informadors d’Arenys (l’AIA), editora de la revista mensual “l’Agenda”, va instituir la figura arenyenc de l’any, per distingir la persona que havia destacat, per motius diversos, a la nostra vila. Enguany l’AIA ha introduït un nou sistema de votació, ja que, a diferència dels anys anteriors en què la votació era a càrrec d’una cinquantena d’arenyencs, aquesta vegada la votació ha estat popular i va tenir lloc durant un cap de setmana, entre el Mercat, el Calisay i la plaça de l’Església.
Un total de 518 persones varen participar a la votació i el guanyador va ser l’estimat Martí Amagat. Un resultat que estava cantat, no pas perquè els seus contrincants no s’ho mereixessin, sinó perquè en Martí ha estat una figura arenyenca dels darrers 30 anys, i ara que ens ha deixat, encara que ens tingui presents des de la població de Banyoles, era la millor ocasió per retre-li un nou homenatge.
A l’entrevista que surt a la revista l’Agenda, comenta que troba a faltar la gent. Ell sap de cert que molta gent el troba a faltar, perquè l’hem estimat i ens hem sentit estimats al seu costat, i per això tenim moltes ganes de saber notícies d’ell. La publicació del seu nomenament com arenyenc de l’any, i l’esperança que previsiblement vingui a la vila a rebre l’homenatge, ens anima a pensar que el tornarem a tenir amb nosaltres, encara que sigui per unes hores.
Enhorabona Martí! T’ho mereixes!