dijous, 14 de setembre del 2006

A l'estat espanyol, els corruptes són famosos

Han excarcerat a dues persones acusades de corrupció a Marbella, la ex-alcaldesa Marisol Yagüe, i la primera tinent d’alcalde, Isabel Garcia Marcos. Una ciutat que tothom creia que la corrupció era present diàriament, però que no hi havia manera que s’entrés a fer neteja.
Han estat sis mesos a la presó i el jutge les deixa sortir, “perquè ja no hi ha perill de destrucció de proves o de fuga”, no pas perquè no continuïn sent acusades de corrupció.
A partir d’ara són lliures per anar a qualsevol de les cadenes privades de televisió, en un d’aquests programes “porqueria”, que tants beneficis els deu reportar, a explicar les mil i una històries, que embadalits la gent s’empassarà un dia si i un altre també.
Resultarà, doncs, que no tan sols s’hauran enriquit estafant a una colla d’innocents, sinó que a més, ara viuran de la rifeta, gràcies a l’audiència de programes sense cap més propòsit que guanyar audiència i més audiència.
Ahir sentia parlar del problema del fracàs escolar, i en donaven la culpa a la baixada del nivell d’ensenyament, degut a haver allargat dos anys l’ensenyament obligatori. No entraré a valorar aquesta teoria, però entenc que quant més fracàs escolar hi hagi, més possibilitats hi ha d’augmentar l’audiència d’aquests programes “porqueria”, i per tant, més ocasions per als corruptes, per visitar els platós de televisió, i anar vivint del “cuento”.
Per cert, han hagut de dipositar una fiança de 60.000 euros, un import que molts delinqüents empresonats no podrien presentar. Elles, però, tot fa pensar que ja els deuen haver estalviat durant els anys que se suposa han anat cobrant per sota mà.