divendres, 14 de juliol del 2006

Caterham School Junior Choir

Aquest vespre hem assistit a la proposta de concert del nostre Ajuntament, a càrrec del cor juvenil de l’escola de Caterham, al sud-est d’Anglaterra. Una coral de nois i noies de 9 a 13 anys que ens han ofert un concert coral, acompanyat de piano electrònic.

M’imagino que són aquelles oportunitats que a l’estiu reben alguns ajuntaments per organitzar un concert de joves que estan de viatge pel nostre país. Normalment es preparen amb pocs dies d’antelació, ja sigui perquè no tenien previst fer tants concerts o bé perquè els hi ha fallat alguna població, i per això resulta difícil donar-ho a conèixer a tota la vila. Diguem que aquesta ha estat la causa de la poca assistència a l’acte, encara que la sala Josep M. Arnau tampoc es veia tan buida.
El concert ha estat entretingut i considero que d’alta qualitat. No ha estat un concert de perfeccionismes que, si em permeteu que us ho digui, tampoc el busco quan vaig a escoltar un cor de nois i noies, sinó que la seva interpretació ha estat d’alt nivell, amb molta atenció i concentració, amb una emissió de veu molt treballada, les boques ben obertes i una molt bona dicció, i que se’ls veia que s’ho estaven passant d’allò més bé.
Gran part del concert ha estat format per peces de música religiosa, en anglès i també en llatí, com l’Ave Verum de W.A. Mozart, però també hem pogut escoltar peces més populars com “A Spoonful of Sugar”, de Rogers & Hammerstein, o la simpàtica Flash Bang Wallop, de John Cander. Després d’un parell de “bisos” ens han obsequiat amb el cant del “Rosa d’abril”, amb una fonètica catalana molt treballada.
Ha estat un bon concert que et fa gaudir de la música i et deixa un bon record. He pensat en l’Escola de Música d’Arenys de Mar que enguany intentarà iniciar un grup coral, al marge dels estudis musicals de l’Escola, i els hi desitjava sort perquè la tasca no és fàcil al nostre país, sobretot poder comptar amb nois, que sembla com si els fes riure cantar en un cor.
Felicito al regidor de Cultura i a l’Ajuntament d’Arenys l’haver acceptat l’oferiment d’aquest concert a càrrec d’uns nois i noies molt disciplinats, que ens han seduït amb els seus cants. Moltes gràcies.