dimarts, 25 de juliol del 2006

Arenys adquireix l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

Demà dimecres hi ha Ple Municipal, on es porta a aprovar, entre altres, una modificació de l’ordenança cívica, que incorpora la regulació del famós “botellón”, i divendres l’alcalde d’Arenys signarà la compra de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, un fet important al marge de l’opinió que cadascú en pugui tenir.
L’actual legislatura no destaca per una governabilitat massa ordenada ni de gaires resultats, però a nivell d’equipaments hi ha hagut força moguda que haurem de veure com acaba. Sense voler ser exhaustiu, de moment la construcció de l’aparcament subterrani al Xifré va endavant; també avança l’adquisició de l’antiga caserna; per altra banda s’estan fent gestions per adquirir l’antic convent de les germanes pobres de Santa Clara; s’ha aprovat la construcció d’un magatzem per a la Brigada municipal, i s’ha de trobar una solució a la segona fase del Teatre Principal.
Podríem afegir que hi ha aturat el procés participatiu per decidir l’ús final del Xifré, però jo ho englobaria en l’apartat de planificació, és a dir, en la necessitat vigent de realitzar un pla d’equipaments perquè eviti que en pocs anys estiguem promovent solucions com la de l’ampliació de la Biblioteca, en un edifici proper, que arrosseguem des de l’anterior legislatura. En aquest apartat s’hi hauria d’afegir també, l’ús de l’antiga caserna; la del convent de les clarisses –si s’acaba comprant- i tot l’entramat Ajuntament-Museus-Teatre Principal-Arxiu-... Es tracta d’un conjunt de decisions importants que jo recomano treballar-ho en consens. Ja sé que dir això és complicat sobretot quan tenim tan a prop les campanyes electorals del Parlament català i les locals, però no seria bo per Arenys, que la decisió es prengués unilateralment, o que no se’n prengui cap, com està passant des de fa més de set anys (no ens oblidem del Pla d’Ordenació Urbanística).
Animaria als governants i als partits de l’oposició, que són majoria, que aprofitessin aquest any escàs que els queda de legislatura, per dissenyar un futur per Arenys, amb la màxima complicitat i entesa. Una vila com Arenys, amb un pressupost municipal sense gaires ingressos, no es pot permetre fer grans plantejaments ni llançar les campanes al vol, sinó que ha d’aprofitar l’eficiència econòmica, per avançar socialment, cultural i econòmica.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»

Unknown ha dit...

Hola Xavier, em dic Àngels i no vull fer un comentari exactament. Estic buscant referencies de la caserna d'Arenys de Mar, doncs la família del meu pare hi va viure des de l'any 40 fins al 50 aproximadament. No tinc cap fotografia de l'antiga caserna tot i que, més o menys, sé on estava ubicada i l'he trobat en alguna imatge general del poble. Sabries on puc trobar una foto antiga de la caserna? Si em pots passar alguna pàgina t'ho agrairia molt. Gràcies.

xfebrer ha dit...

Benvolguda Àngels,

A Arenys de Mar hi ha una associació fotogràfica que té molta activitat i pot ser que entre els seus socis n'hi hagi algun o alguna que tingui fotografies de l'antiga caserna, o conegui algú que en tingui.
L'associació té una pàgina web http://www.arenys.org/afa/ i també http://www.arenysdemar.cat/entitats/afa
L'adreça electrònica és afaarenys@gmail.com
Espero que et puguin ajudar a trobar-la. Ja m'ho faràs saber.
No sé des d'on escrius, però si és de fora Arenys, sàpigues que seràs benvinguda a la nostra vila.
Cordialment,
Xavier Febrer i Claveras

Unknown ha dit...

Gràcies Xavier per la teva orientació, ha estat encertada. Ja tinc la imatge gràcies a la associació fotogràfica.
Visc a Torelló i de ben segur que vindré a fer un tomb per Arenys. Fins aviat.