dijous, 4 de maig del 2006

La reforma laboral

La notícia del dia podria ser l’acord a què han arribat el govern de l’Estat, la patronal i els sindicats, sobre la reforma laboral que, segons informen els diaris, limita la successió de contractes i, segons el ministre Caldera, impulsarà la creació d’ocupació sense afectar la flexibilitat de les empreses. Sembla ser que aquesta reforma, a més de crear més ocupació, reduirà la taxa de precarietat laboral que en aquests moments és molt alta.
Precisament “la precarietat laboral” és un dels temes que es tractarà a la taula rodona d’aquest divendres 5 de maig, a la Biblioteca d’Arenys de Mar. Arenys Solidari i el Grup de Debat i Tertúlia d’Arenys de Mar hem programat un acte amb participació de diferents joves arenyencs, que ens parlaran sobre què en pensen de temes tan importants com la família, l’habitatge, el compromís polític, la cultura, les festes i el lleure, i també de la precarietat laboral.
Arran dels fets de la nit de naps, ens va semblar que, fruit de la facilitat que tenim en utilitzar tòpics, relacionàvem joves amb gresca i disbauxa. Sabem però que no és cert, en primer lloc perquè tots hem sigut joves i no tots érem iguals, i en segon lloc perquè només cal obrir els ulls i adonar-se de la realitat. Però volíem aportar més arguments i és per això que ens va semblar oportú organitzar aquest debat.
Si em llegiu de no massa lluny d’Arenys i us sembla interessant, sereu benvinguts a la xerrada, perquè els joves d’Arenys no són tan diferents dels joves d’altres pobles i ciutats. I tenen un valor afegit important, i aquest és que són el futur del nostre poble, de la nostra societat, de la nostra cultura, i això no ho podem obviar.
Serà aquest divendres 5 de maig, a 2/4 de 10 del vespre, a la Biblioteca P. Pare Fidel Fita d’Arenys de Mar (carrer Bonaire, 2)