dimecres, 24 de maig del 2006

Un Ple força tranquil

Un Ple tranquil fins que s’ha arribat a les mocions. Amb l’absència del regidor Zenon Tomàs, els 8 primers punts de l’Ordre del dia s’han aprovat per unanimitat: El Reglament de funcionament de la comissió permanent de valoració de llocs de treball; la creació de l’òrgan complementari del defensor del ciutadà i l’aprovació del reglament regulador; el conveni de cessió d’ús del parc de Lourdes; el conveni per a la prestació del servei de prevenció i salvament a les platges; l’aprovació d’annexos al Pla d’emergències d’Arenys de mar; l’informe sobre l’avenç de pla parcial de delimitació del sector P-4a “Avinguda del Remei” (que era desfavorable); el conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament per a la rehabilitació del barri de Sant Elm.

A les mocions, que tractaven temes no estrictament locals, hi hagut les primeres desavinences de la nit. Ha estat el moment més mogut i jo diria que menys transcendent. I també ha coincidit en el moment de més brillantor de les intervencions del portaveu d’ERC i ex alcalde Joaquim Ponsarnau.
La primera moció demanava la recuperació de la memòria històrica de la segona república. La presentava el PSC, i ERC hi hauria afegit un punt on es demanés per la recuperació de la República. El PP s’ha abstingut.
La segona moció l’han presentat conjuntament els grups municipals de CIU i PSC, i manifestaven el seu suport al text de l’Estatut finalment aprovat i que s’haurà de referendar el dia 18 de juny. El regidor no adscrit Lluís Blanchar s’ha abstingut perquè no trobava bé que l’Ajuntament es posicionés abans del referèndum. ICV, tot i que no trobava bé que l’Ajuntament adoptés posicions sobre el text de l’Estatut, hi ha votat favorablement.
Joaquim Ponsarnau, d’ERC, no tan sols ha justificat perquè no estava a favor de la moció sinó que ha citat acords d’anteriors plens municipals on les intervencions del PSC i d’ICV eren totalment contradictòries amb la posició d’aquest vespre. En primer lloc perquè el mateix Ajuntament en Ple havia aprovat el text de l’Estatut resultant del Parlament de Catalunya, i s’instava als partits a demanar el respecte al text consensuat per una gran majoria del Parlament català. La segona contradicció l’ha trobat en el posicionament socialista davant el referèndum per a la Constitució europea. En aquella ocasió varen defensar no manifestar-se ni a favor ni en contra abans del referèndum, cosa que avui no han mantingut.
La rèplica del PSC, a càrrec de l’ex alcalde Santi Fontbona ha estat del tipus “tierra tràgame”. Ha hagut de fer un gran esforç per no haver de reconèixer que no tenia arguments en contra, però tots ho hem notat. ERC i PP hi han votat en contra, PSC, ICV i CIU a favor, i el regidor no adscrit s’ha abstingut.
Després han vingut els precs (memòria documentada de la Festa de Sant Roc i estudi tècnic dels búnkers d’Arenys), i les preguntes (manca d’oferta de places de l’Escola Bressol; rates a la Platja Cassà i carrer dels capellans; moviment de terres al Bareu; denegació de la subvenció de la Generalitat per a l’esport). D’aquest darrer tema s’ha demanat com era possible que s’hagués rebutjat la sol·licitud de l’Ajuntament d’Arenys per error en la documentació presentada. (aquesta era la noticia que havia corregut per Internet). L’Alcalde, per absència del regidor d’Esports, ha explicat que en tot cas es tracta de discrepàncies interpretatives i que, en el moment que se’ls notifiqui la denegació, presentaran al·legacions.
Jo he marxat del Ple sense entendre com era possible que s’hagués publicat un llistat de sol·licituds acceptades i una altra de les denegades i que per enlloc sortís Arenys de Mar. No he entès que l’Ajuntament d’Arenys no hagi rebut cap notificació d’aquest rebuig. Aquí hi ha alguna cosa estranya. Quan es presenta malament la documentació, l’administració que rep la sol·licitud ho ha d’advertir al sol·licitant i aquest té uns dies per subsanar-ho. Si aquest no ha estat el procediment, m’agradaria que algú m’ho expliqués, ja que no té sentit haver de recorre una decisió quan ja s’ha finalitzat l’expedient.
Al sortir, unes mares que havien assistit al Ple em comentaven que havíem d’haver ensenyat una targeta dient: “Això, aquí no toca”. Veurem com solucionen les peticions d’escola bressol i quan comença a funcionar el defensor/a del ciutadà/ana. Quant al referèndum, que tothom voti allò que cregui més convenient!

2 comentaris:

Ramon Vinyes ha dit...

La moció de l'Estatut la va presentar CiU. El PSC no vam presentar per al Ple cap moció. També prefereixo que els ciutadans es manifestin. En tot cas sàpigues que la moció de Ciu no la podiem subscriure (ni nosaltres ni IC-V)i que el que vam fer va ser presentar un nou preàmbul que pogués ser aprovat per les forces que demanen el si a l'estatut... cas contrari hagués sigut difícl d'entendre que els del SI votessin diferent mentre que els del NO anessin junts.

Anònim ha dit...

Respecte la subvenció de l'esport, les bases demanen la necessitat d’aportar Certificació registral acreditativa de la propietat dels terrenys on es preveu fer l’actuació. En causes de força major degudament justificades, les quals seran valorades pels serveis tècnics del Consell Català de l’Esport, les entitats públiques podran substituir el certificat registral pel certificat de la Secretaria de l’ajuntament que acrediti la propietat dels terrenys.

Entenc que s'ha corregut un risc innecessari aportant una certificació de l'Ajuntament sobre la titularitat del be quan les bases demanaven clàrament una certificació d'inscripció en el Registre de la Propietat. Aquest fet pot comportar una pèrdua de subvenció del 33% del cost de l'inversió, alhora que ara caldrà prioritzar els diners en l'obra del pavelló, en detriment d'altres inversions en l'esport.

Joaquim Doy Gorina