dissabte, 8 d’octubre del 2005

Injustícia al sud del Marroc

Avui no convida parlar d’Arenys ni tan sols de les notícies que genera el nou Estatut perquè no massa lluny de casa es succeeixen uns fets que no sé ni com definir. La maldat humana i la injustícia més evident s’han concentrat uns quants quilòmetres al sud del Marroc. La informació que ens arriba no té paraules i genera un sentit de pena, ràbia i impotència que no és fàcil de contenir.
Ni al pitjor dels enemics, ni al criminal més salvatge podríem tractar de la manera en que uns centenars de subsaharians han hagut de patir per una decisió incomprensible i rebutjable de les autoritats marroquines. La resposta del món sencer hauria de ser automàtic i deixar-se d’interessos polítics i econòmics i denunciar uns fets que no s’haurien d’haver produït mai.
El fenomen migratori no és nou. Ha existit i existirà sempre, sobretot mentre el món sigui tan injust i les diferències entre persones, països i continents siguin tan considerables. El món occidental, hauria de prendre consciència de quina és la realitat de la resta del món. També a la pròpia casa, on hi ha pobresa i injustícia que sovint amaguem.
No podem consentir aquests actes tan inhumans i execrables. És per això que demano més consciència ciutadana i mesures expeditives i denúncies efectives per part de la classe política.