dilluns, 10 d’octubre del 2005

Incompatibilitat en el càrrec

Aquests dies a Arenys el tema del dia és la propera dimissió de l’actual regidor d’Hisenda, per incompatibilitat horària amb la seva nova feina. De totes maneres, i tal com ja he comentat en aquest blog, no ompliria tantes pàgines d’internet, ni seria tan present a les barberies i els bars si no fos que el regidor està treballant en l’empresa que fa pocs mesos li varen adjudicar la recollida de la brossa.
Al marge de la possible il·legalitat si continua exercint de regidor d’Hisenda i de Director General Adjunt de l’empresa concessionària, hi ha una raó d’estètica que a mi em preocupa i crec que també hauria de preocupar al senyor regidor d’Hisenda i al mateix alcalde d’Arenys.
A ningú sorprèn que els afers polí
tics tenen una gran capacitat d’absorció de la crítica i una mostra és l’èxit del blog Maresme Confidencial. Justament per això a mi em sembla que les persones que es mouen al món de la política haurien de ser més escrupulosos a l’hora d’actuar i prendre decisions. Estem vivint un temps que es parla molt de política però s’hi participa poc, tan perquè la ciutadania prefereix plantar-se davant la televisió, encara que es tracti de programes grollers i poc seriosos, que no pas moure el cul i comprometre’s davant dels altres, com també per culpa dels polítics que no tenen gaire interès de deixar participar als altres.
L’equip de govern d’Arenys ens ha plantejat dos processos participatius en vuit dies de diferència i amb això creu que ja té resolt el tema i que ningú els podrà dir que no creuen en la participació ciutadana. El problema és com els han plantejat i la nul·la estructura participativa del municipi. És començar la casa per la teulada. No s’han creat els consells municipals sectorials i territorials que preveu el Reglament de Participació Ciutadana, i durant l’any no s’ha fet gaire res per sensibilitzar les entitats, les associacions de veïns i els arenyencs en general, sobre la necessitat de ser més participatius. Ara sí, de cop i volta tot són proclames als processos participatius, com si no tinguéssim temps. Després, si la gent no respon, donaran la culpa a la manca de voluntat i interès de la ciutadania, mai serà culpa de l’equip de govern.
És per tot això que caldria més humilitat, més autocrítica i més sensibilitat i escrúpols. Seria llavors quan podríem parlar, sense cap mena de dubte, d’uns arenyencs que són a l’Ajuntament per servir el poble.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

"la ciutadania prefereix plantar-se davant la televisió, encara que es tracti de programes grollers i poc seriosos, que no pas moure el cul i comprometre’s davant dels altres" Aquesta ciutadania és la que vota, o sigui que tractar-la amb una mica més de respecte no estaria de més, després ens queixem quan diuen que tots els polítics són iguals o són uns lladres, generalitzar no està bé per ningú. Suposo que és més fàcil donar la culpa a la gent que preguntar-se un mateix què es fa malament.

xfebrer ha dit...

Benvolgut antoni des de sant pol,

Tens raó que la meva expressió no ha estat massa afortunada, ni tampoc la generalització. És un mal vici que també tinc i que procuro esmenar-me. La meva intenció era la de no carregar totes les culpes als polítics, perquè també n'hi ha de la nostra part. Tant de bo que hi hagués més interès per la cosa pública i fóssim més crítics en tot. També a l'hora de mirar la televisió.

Gràcies pel teu comentari.

Xavier