dimarts, 18 d’octubre del 2005

Nota de premsa de Lluís Blanchar

Llegir l’escrit que el regidor Blanchar ha enviat aquest matí a arenyautes i que Maresme Confidencial n’ha fet ressò, no pot engrescar gaire els arenyencs que més o menys seguim el treball dels nostres representants a l’Ajuntament. No pot agradar a qui desitja que una vegada per totes els nostres representants polítics es posin d’acord a tirar endavant el Pla General Urbanístic. Un treball que ara ja fa uns quants anys que va començar a treballar-s’hi. Un Pla General que el tripartit de l’anterior legislatura va ser incapaç de consensuar i que ara, amb un govern amb minoria, tampoc se’n surten.
El regidor no adscrit del nostre Ajuntament, a part d’explicar el per què de la seva decisió d’abandonar l’equip de govern retenint la seva acta de regidor, lamenta la quantitat d’hores de treball per consensuar el Pla General, i decideix fer pública la seva impressió que tot això no portarà enlloc, tot criticant a ERC, per la negativa a escoltar-lo i també per no ser capaços de fer cap plantejament. Al mateix temps lamenta la indecisió del PSC que finalment ha optat per demanar ajuda a fora d’Arenys. Curiosament només salva a ICV, que precisament a l’anterior legislatura, el seu representant electe, Vicenç Martí, en va ser regidor d’Urbanisme.
Fent una lectura ràpida, em fa creure que els problemes que va tenir el tripartit continuen existint i que si no varen ser capaços d’aprovar inicialment el Pla General, ara tampoc ho sabran fer. També em fa pensar que si Blanchar hagués renunciat a l’acta de regidor, en aquests moments molt probablement ja tindríem l’aprovació feta. Partint d’aquesta hipòtesi només salvaria Blanchar la possibilitat de creure que l’opció de CIU i PP era molt negativa per Arenys, ja que en cas contrari Blanchar, amb la seva actitud, estaria frenant l’aprovació del Pla General. M’imagino que les paraules de Blanchar tindran resposta, tant de l’equip de govern com dels grups municipals de l’oposició que no queden gens bé després de llegir la seva nota de premsa.
Que cadascú pensi el que més li plagui però jo agraeixo les paraules de Blanchar perquè són les úniques que arriben als arenyencs (malauradament potser només als internautes). Si les seves paraules, equivocades o encertades, donen peu a rèpliques i contrarèpliques, que puguem entendre, podrem afirmar que la nota de premsa ha estat una bona idea.
Que els nostres representants polítics s’ho facin mirar i que sàpiguen que si volen fer-nos avorrir la cosa pública, ho estant aconseguint. Avui assistirem a una Audiència Pública, però jo demano que la participació ciutadana sigui des del dia 1 de gener fins al 31 de desembre, a partir de consells de participació, i que siguin més transparents. Nosaltres ens esforçarem a ser més actius i comprensius.

2 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.