divendres, 10 d’abril del 2015

C's rival i candidat natural al consens amb el PP

A mesura que van passant els dies i anem escoltant les diferents proclames dels partits que opten a presentar-se a les properes eleccions, municipals, però també les generals, t'adones que la por del PP a rebre una bufetada important per culpa de l'auge de C's, ve acompanyada de l'esperança que aquest partit serà el soci natural de consens. Es tracta només d'evitar ser el germà petit.
Si en algun moment C's ens ha volgut fer veure que no era ni d'esquerres ni de dretes, en aquests moments ha quedat ben clar que es tracta d'un partit de dretes, però no d'una dreta civilitzada, com assegurava el líder socialista, sinó en certs aspectes més intransigent que el mateix PP.
Per als catalans la pujada de C's no ens allibera de l'opressió del PP, sinó que la transforma. Res que vingui de C's podrà ser gaire esperançador, no només per la sortida sobiranista, sinó simplement per aconseguir un tracte més just dins de l'Estat espanyol. 
A nivell local, a la nostra vila, el pacte entre PP i C's no és significatiu, pels resultats que se suposa que trauran uns i altres, però pensant en un consens de diversos partits polítics, ningú pot descartar la possibilitat que pactin amb l'alcalde actual, el PSC i CIU. Un pacte de cinc partits que pugui deixar a l'oposició les mateixes forces polítiques de l'actual mandat. Seria un pacte per anar fent bullir l'olla sense grans expectatives per a la població. 
Només un vot massiu a formacions com ERC, ICV, Solidaritat i la CUP, pot evitar quatre anys més de monotonia política, i d'endarreriment del rellançament econòmic i social que necessita la vila. Sóc un gran defensor de la Cultura, però no només amb Cultura i Festes podem fer créixer Arenys de Mar. Ens queden sis setmanes per decidir-nos. El nostre vot és important per a Arenys.