diumenge, 5 d’abril del 2015

La CUP acumula protagonisme

Diuen que el govern català denunciarà la baixa qualitat democràtica espanyola a Europa. I jo em pregunto de què servirà? Potser és el que s'ha de fer, però no caldria en primer lloc posar-se d'acord a casa per no anar cadascú per la seva banda?
Avui en Quim Arrufat avisava que els independentistes no guanyarien el 27S si el sobiranisme no era capaç de canviar l'orientació. Afegia que no era un bon símptoma el fet que les enquestes donessin uns resultats tan pobres als partits independentistes. Ell en sap molt més que jo, i ho viu molt directament, però fa temps que una colla de gent ens lamentem de la manca d'acord entre els partits polítics, fruit, al meu entendre, d'un excés d'orgull i prepotència, un defecte que ERC arrossega al llarg de la història.
Sembla estrany que no s'adonin que, agradi més o menys, sense el lideratge del president Mas i el suport de CDC i part d'UDC, no s'hauria arribat al punt on ens trobem. Sense treure mèrits a la gent d'ERC, ells sols no podrien arribar enlloc. 
La CUP continua fent bona feina i molts pensem que la seva actuació dóna ales al president, i potser fa reflexionar ERC sobre la manera d'actuar.