dijous, 11 de desembre del 2014

Torna Wert a l'atac

Sembla ser que feia massa temps que Wert no era notícia i ja en tenia ganes. De fet, el ministre Wert només troba sentit en la polèmica i és això el que sempre ha acompanyat les seves actuacions i decisions. Dissortadament les seves decisions, beneïdes pel govern de l'estat, són lleis que ens imposen gràcies a la seva majoria absoluta.
Avui, doncs, es tornava a parlar de Wert per la presentació de la seva llei del patrimoni cultural immaterial. Com tothom sap el govern de l'Estat va traspassar totes les competències en Cultura a totes les comunitats autònomes, però això no va suposar la desaparició del ministeri, sinó que fins i tot amb l'arribada de Wert aquest ministeri ha pres protagonisme, sempre treballant en contra de les autonomies, dictant lleis que regulen matèries traspassades que provoquen retallades a les competències de l'Estatut, en el cas de Catalunya.
Els grups polítics de l'oposició veuen en aquesta llei l'objectiu de protegir la festa dels toros i, en el cas de Catalunya, forçar que es restaurin les 'corrides' que el nostre Parlament va prohibir. No s'ha de ser gaire espavilat per saber que el tema és aquest, sobretot perquè des del primer dia el senyor Wert s'ha dedicat a inventar-se lleis per retallar l'Estatut i desautoritzar el Parlament català, ajudats des de dins pel Partit Popular català i C's. Llavors aquests partits s'estranyen que no se'ls consideri catalans, perquè se'ls en fot les institucions catalanes i signarien ara mateix poder eliminar-les.
De totes maneres la llei del patrimoni cultural immaterial no ha estat l'única polèmica del Congrés de diputats, sinó que l'ha acompanyat la llei de seguretat ciutadana que als ulls de l'oposició representa un retorn a l'estat policial i que s'han compromès a abolir-la quan el PP no governi o no tingui majoria absoluta.