dimecres, 3 de desembre del 2014

Els dimarts, conferència

Parodiant la pel·lícula de Berlanga "los jueves, milagro", podríem batejar el que està passant aquestes setmanes, encara que Iceta la faci en dimecres, però com que aquest dilluns és festa, el dia 10 serà el segon dia laboral de la setmana, com si es tractés d'un dimarts.
Primer va ser el president Mas, ahir l'Oriol Junqueras i la setmana vinent tindrem a Miquel Iceta. No sé qui vindrà després, però sembla ser que ja s'ha agafat com un costum. Haurem de veure si Mas i Junqueras s'asseuran a la primera fila, aquella fila que TV3 en diu fila 0, no sé per què.
Qui molt probablement no convocarà la xerrada dels dimarts serà en Joan Herrera, perquè deu estar reflexionant si val la pena o no, i no en treu l'entrellat, o potser és que no sabria què dir. El que sí podria fer és acompanyar en Duran a la primera fila per escoltar l'Iceta i a lo millor el convenç.
Abans, a qui tindrem de visita serà a la senyora Rosa Díez que ha decidit celebrar el dia de la Constitució a Barcelona, perquè ens fa molta falta, i vindrà amb un tren exprés ple des de Madrid, reunint-se amb tots els comerciants catalans a qui no permeten retolar en castellà i amb aquells pobres advocats obligats a presentar tots els documents en català. És que en els jutjats de Catalunya tot es fa en català i no es permet l'ús del castellà. Que fort, oi?
Aquests són els polítics que pretenen governar Espanya i que volen que els reconeguem credibilitat. Aquests són els polítics indignes que han fet que la societat digués prou! i que tinguem un futur incert, però amb un moviment, Podemos, que amb més empenta que programa, amenaci els partits polítics tradicionals fins al punt que aquests es plantegin fer la pinça per salvar els seus mobles. Trist, molt trist!
Doncs anirem seguint els discursos setmanals dels dimarts a veure què ens diuen de bo, i si realment presenten opcions creïbles i resultats, o bé continuen fent bullir l'olla sense solucionar els problemes socials que patim, ni els polítics que ens procura el govern de Madrid. Per cert, crec que podem descartar el nou partit MES i col·locar-lo al bàndol d'UDC i ICV. El bàndol dels indefinits.