dimarts, 30 de desembre del 2014

2014, un any en què s'ha ventilat molta corrupció

S'acaba l'any i continuen apareixent casos de corrupció i immoralitat. El 2014 haurà estat, i de ben segur que així passarà a la història, l'any amb el descobriment de més casos de corrupció. Un any que serà molt probablement un punt d'inflexió entre el desconeixement de que ens estaven estafant i la plena consciència que això ha estat així i encara continua essent. El futur?
Avui llegíem que el FROB ha enviat a Fiscalia documents que posarien en evidència el cobrament de sobresous de dirigents de Caja Madrid, que després absorbiria Bankia i que alhora seria rescatada amb els nostres diners. Dirigents com el senyor Blesa que va ser empresonat de manera irregular i se'n va fer l'ofici el jutge. Un dirigent, el senyor Blesa, que va voler enganyar-nos fent-se passar per víctima d'un desaprensiu jutge.
Avui he tornat a veure la pel·lícula basada en la vida de Pere Casaldàliga, i m'he fixat en algunes de les seves reflexions i proclames, i he pensat que el seu és el veritable sentit de l'Evangeli que, fins i tot per als no creients, és una lliçó de compromís a la vida en la defensa dels més dèbils. La pel·lícula està ambientada al Brasil, on ha estat testimoni de vida, però a casa nostra també tenim els nostres racons i misèries, els nostres tirans, militars i polítics corruptes, encara que potser la ciutadania no actua tan unida i ens mirem les penes dels altres una mica per sobre l'espatlla.
No tots podem ser un Pere Casaldàliga, però segur que tenim oportunitats per ser més justos i exigir-ho als nostres polítics, lluitant amb les nostres armes que són la coherència, el respecte i la solidaritat amb tots els altres.