dissabte, 13 de desembre del 2014

El pitjor president espanyol

En el seu article de l'ARA, "El pitjor president espanyol"en Sebastià Alzamora atorgava a Rajoy aquest qualificatiu, tot i apuntar que era prou complicat decidir quin ha estat el pitjor president, repassant cadascun d'ells des d'Adolfo Suárez fins a l'actualitat. Avui, precisament, el govern espanyol es queixava de les declaracions del president de Veneçuela en què titllava Aznar d'assassí per haver ocasionat més d'un milió de morts a l'Iraq, amb l'acord amb Bush d'envair aquell país.
Jo no sabria què dir, perquè deu n'hi do els presidents inútils que hem tingut, però és evident que, si més no perquè l'estem patint ara, Rajoy ha assolit tots els mèrits perquè li concedim aquest adjectiu. No sé qui deia també que era molt negatiu respondre amb la passivitat i la no-acció davant dels problemes i conflictes. Aquest amagar el cap sota l'ala, pensant que tots els mals desapareixen no és propi d'un adult intel·ligent, i s'ha pogut constatar que aquesta és la resposta política de Rajoy i d'aquí ve el qualificatiu de pitjor president.
Un altre element que qualifica un líder és el saber rodejar-se de persones vàlides i també en aquest aspecte Rajoy ho ha fet fatal. Només cal recordar els noms de Wert, Fernández Díaz, Mato, Soria... i alguna altra que ni li conec el nom.
El problema de tot plegat és que els grans perjudicats som nosaltres, perquè ells tenen la vida assegurada i el que pugui venir en un futur pocs efectes els causarà, i sinó repasseu la història. Oi que Zapatero viu prou bé? oi que no hagut de patir gens per la seva mala gestió, encara que el país continuï en crisi i els aturats gairebé arribin als cinc milions? Aquest és el veritable problema.
Estic d'acord en què la independència no ho soluciona tot i que caldria dedicar més esforços a resoldre els problemes socials, però algú em pot dir com ho podem fer mentre estiguem a mercè del poder central? Algú es creu que s'arribarà a reformar la Constitució per modificar les relacions territorials i el bloqueig de competències com Cultura, Llengua, Justícia...? Sabent que mai podrà venir de la mà del PP, algú confia que el PSOE ho faci possible? amb la presidenta andalusa pressionant perquè no es faci cap concessió a Catalunya?
M'agrada escoltar els arguments dels altres, però en aquesta qüestió no hi veig una base prou sòlida per creure que hi ha alternativa a la independència, i us asseguro que ho signaria convençut, però falta això, que em convencin. De moment el full de ruta que els manifestants dels darrers onze de setembre i els participants en el 9N han donat és la que més credibilitat em mereix. Continuem analitzant-ho.