divendres, 26 de desembre del 2014

El doble error d'Ernest Maragall

Penso que el senyor Ernest Maragall no sap ben bé què vol i encara menys què demana. Proposar a ERC i ICV d'anar junts amb MES en les properes eleccions al Parlament català i a més pensar que això representaria una força d'esquerres, és, al meu entendre, un doble error. 
En primer lloc pensar que ERC és un partit d'esquerra, malgrat el que digui el nom, és tenir un concepte de l'esquerra molt esbiaixat. Ni als mateixos de MES els podríem considerar massa d'esquerres i demaneu-li als d'EUiA què en pensen dels seus socis d'ICV. 
Pretendre defensar la independència de Catalunya anant en coalició amb ICV és el segon error. El mateix que passa amb UDC, encara que ambdós partits comptin amb militants independentistes. S'ha de ser coherent i deixar-ho ben clar. Quan féssim el recompte dels vots tindria molts escrúpols en considerar els seus vots d'independentistes, tal com ara podem dubtar dels vots a CIU.
Aquí les úniques forces que s'han manifestat independentistes són ERC, CDC i la CUP, i aquests tres no aniran junts. Les altres combinacions no deixen clar què defensen i, per tant, d'eleccions plebiscitàries res de res.
Parlem molt de la necessitat que siguin transparents, però jo insistiria també en que cal ser coherents i seriosos. Darrerament la seriositat en els partits polítics catalans deixa molt que desitjar. Si no hi posen remei estarem marejant la perdiu com hem fet tota la vida, i la història d'aquests tres darrers anys serà simplement això, història.