dimarts, 9 de desembre del 2014

Cops de vent i peticions de condemna singulars

Les notícies destacades de la jornada són el temporal de vent, que ha causat fins a tres morts, i la condemna d'Iñaki Urdangarin a 19 anys i mig de presó que el fiscal demana al jutge pel cas Nóos. Per altra banda, ha sorprès que en el cas de la infanta Cristina el fiscal li demana al jutge Castro que arxivi el cas i només se l'acusi d'haver-se apropiat de prop de 600.000 euros, que ho arreglarà pagant-los.
No sé si aquestes demandes les tindrà en compte el jutge, ni tampoc conec l'opinió dels entesos que, segons sembla, també s'han mostrat estranyats. No tinc cap interès en que la infanta pogués anar a la presó, però tot plegat es veu molt confús. No sembla que els criteris s'apliquin a tothom per igual. Pensar que la infanta ja ha patit prou com per condemnar-la no és un criteri objectiu i, per tant, a la meva manera d'entendre no té explicació possible. Veurem com acaba. Per cert, al senyor Matas, que es troba a la presó, li demanen onze anys i encara té més judicis pendents. I això que el senyor Rajoy el trobava tan bona persona.
I del president Mas i l'Oriol Junqueras poca cosa en podem dir, doncs continuen cadascú en la seva posició i tothom a l'espera de saber si hi haurà eleccions aviat o bé si el president seguirà el consell del PSC i UDC i esgotarà la legislatura. ERC té pressa i la societat civil representada per Òmnium i l'ANC també.
Destacable és la proposta que el PP català vol fer després de festes, de constituir un equip amb tots els partits no independentistes. Ja m'imagino el pacte PSC-PP-ICV-C'S-Podemos. Llavors diuen que hi ha coses més importants que l'independentisme. Suposo que deu ser l'espanyolisme, perquè ideològicament...