dimecres, 11 de setembre del 2013

Teresa Forcades llença la pedra i amaga la mà

Ja coneixem la tàctica política de Teresa Forcades que, sota l'hàbit anima la ciutadania amb utopies, però ella se'n desentén. Avui, després d'organitzar l'encerclament de La Caixa, no hi ha anat, i el seu projecte polític tampoc el liderarà. Es tracta d'anar marejant la perdiu. Realment Forcades estima el país o pretén dividir la seva gent?
Ja sé que tot això queda malament i no fa "progre", però és important analitzar-ho tot, i exigir coherència. Sinó, ens passarà el mateix que quan els anticlericals han criticat els capellans, que sermonegen des dalt la trona, però no practiquen el que diuen.
Perquè... si tant interès tenia en la iniciativa d'encerclar la Caixa, no calia convocar-la per avui, que ella no hi podia ser, i deixar-ho pel diumenge, que hi podria anar, i d'aquesta manera la gent convocada també hauria pogut participar a la cadena humana. O és que tenia un interès especial perquè tota la seva gent no hi participés?
La cadena, segons he pogut llegir, ha estat un èxit. Els trams que jo he pogut veure (del 481 al 484) han omplert tot el recorregut, amb més gent de la que es necessitava, per la qual cosa s'ha engruixit la cadena.
Les persones ens movem per emocions, i avui tots estàvem molt emocionats. M'ha agradat veure la diversitat en edat, però també coincidir amb persones de parla castellana i l'estelada a l'esquena. Això demostra que no podem mai jutjar les persones pel que sentim o ens expliquen. A les persones s'hi ha d'entrar i conèixer el fons, i llavors ens adonarem que som molts per construir un camí plegats.
L'objectiu de l'ANC crec que s'ha acomplert. Ara cal que tothom, des del seu lloc, faci la feina, i demanem els polítics que liderin un projecte comú, que ens permeti decidir què volem ser en un futur, que desitgem just i solidari. Que no malmetem el treball seriós, però també joiós, amb cap pas en falç. Hem de ser més intel·ligents que els altres i no donar motius perquè ens ofeguin més del que ja estem patint.