dissabte, 7 de setembre del 2013

Relleu a l'alcaldia d'Arenys de Munt

Avui s'ha consumat el relleu a l'alcaldia d'Arenys de Munt, fruit d'una moció de censura protagonitzada per ERC, CIU i PSC. L'alcaldia, que ostentava el cap de llista de la CUP, Manel Ximenis, ha passat a mans d'ERC, en la persona de Joan Rabasseda, tècnic superior de la Generalitat, que en temps del Tripartit va ocupar el càrrec de director territorial de Governació, a Barcelona.
Ja vaig comentar, quan es va saber que es presentaria aquesta moció, que no conec els detalls, però tot fa pensar que es tracta més de protagonisme dels implicats que no pas de motius objectius que fessin necessària la moció.
ERC feia molt temps que perseguia l'alcaldia del municipi i la victòria de la CUP va ser tota una sorpresa. L'enfrontament dels dos líders va fer que la CUP pactés còmodament el govern amb CIU, que tenia per objectiu continuar governant a la vila.
La responsabilitat de la mala gestió de l'anterior alcalde, Carles Móra, caldria repartir-la amb Alfons Molons, la qual cosa fa inexplicable, utilitzant el sentit comú, que ara, després dels treballs de Ximenis per sanejar l'Ajuntament, sigui Molons qui torni a situar-se dins el govern del municipi.
Tot això, però, mirat des de la distància i a partir de les informacions que arriben, ja que precisament l'única persona que no conec ni he tractat és l'alcalde cessant. Penso, doncs, que les persones del pacte poden fer bona feina per a Arenys de Munt i així els ho desitjo. Els arenyencs no entendrien que el canvi no els comportés una millora, tenint en compte que no han entès el motiu de la moció. A la M. Àngels, l'Alfons i en Joan, els desitjo tota la sort del món i encert en les decisions que hauran de prendre. Que deixin aparcades les picabaralles i treballin per a Arenys de Munt, des de govern i des de l'oposició.