diumenge, 22 de setembre del 2013

Pendents d'Alemanya i de la Conferència Episcopal

Avui estàvem pendents dels resultats electorals a Alemanya, no tant per veure qui guanyaria, que això estava tancat, sinó amb quina força i si li caldria algun pacte. Els primers sondejos, i no pas resultats, donen una majoria absoluta a la cancellera Merkel, la qual cosa faria que després de mig segle, Alemanya tingués un govern amb majoria absoluta al Bundestag.
A Espanya això passa més sovint, no pas per mèrits dels partits guanyadors, sinó per demèrit dels perdedors. La història recent espanyola és molt clara i ens deixa a tots plegats molt malament, ja que demostra que la nostra democràcia ni està consolidada ni va pel bon camí.
Haurem d'esperar unes hores més per confirmar els resultats alemanys, i entretant deixeu-me que us parli de la Conferència Episcopal Espanyola. Aquest Papa, els ha sortit de trascantó i els està deixant en evidència. Monsenyor Rouco Varela i tota la seva tribu veuen com un Papa, que no és pas revolucionari, els desmunta la paradeta. Els seus canals d'adoctrinament no saben com donar les notícies perquè no se'ls vegi el "plomero", i no haver de dir segons què, que a les orelles de segons quins bisbes ressona malament.
Estic d'acord amb les veus que ens recorden que de moment no ha començat cap revolució dins l'Església catòlica, sinó simplement tenim un Papa que pensa en veu alta, reflexiona en boca de l'Església i la seva història i és capaç, cosa estranya fins fa poc temps, de reconèixer errors, no només de males pràctiques d'alguns dels seus capellans i bisbes, sinó de la pròpia doctrina, predicada com si ens trobéssim a primers del segle XX.
És per això que la Conferència Episcopal Espanyola es troba en fora de joc, i amb sort, aviat pot obtenir una targeta groga. Recordeu que amb la segona se'n van al carrer.