dimarts, 10 de setembre del 2013

A l'expectativa del discurs de Vinyes, alcalde en funcions

La CUP i molta altra gent estaran a l'expectativa de quin serà el discurs de Ramon Vinyes, del PSC, primer tinent d'alcalde, en absència del titular que fa el lliurament de la Senyera als actes de la Diada al Parc de la Ciutadella.
Durant els quatre anys en què en Ramon Vinyes va ser alcalde d'Arenys, les seves paraules davant la senyera envoltada amb les ofrenes de les entitats de la vila, va ser patriòtic, sortint de la indiferència que molts podien pensar i d'altres haurien volgut. Ara, però, les circumstàncies són diferents i el repte més alt.
El posicionament del PSC, a vegades dubtós, però sobretot complicat, sobre el dret a decidir, l'actuació del president Mas, i la convocatòria de l'ANC, tot això farà que les paraules de Vinyes siguin seguides amb molta atenció, buscant el punt fatídic per recollir la més ferotge crítica. Digui el que digui, tindrà un sector o altre, o tots dos, que hi trobaran pegues.
Cal esperar, però que el primer tinent alcalde de la nostra població deixi de banda el seu color polític, que estic convençut que sabrà fer, i es dirigeixi als seus vilatans, de maneres de pensar diferents, però de ben segur majoritàriament favorables a avançar cap a la consecució d'un dret que ens és negat: el dret a decidir, com a poble sobirà, menystingut per uns governs espanyols poc respectuosos i gens oberts a la diversitat dels territoris.
Mantinc plenament la confiança dipositada en el primer tinent d'alcalde de la meva població. Va ser un bon alcalde, que va prioritzar el servei als vilatans a qualsevol idea partidista, un fet que no sempre succeeix. És per això que cal esperar que el seu discurs, demà Diada de Catalunya, serà digne d'un dirigent polític de Catalunya.

1 comentari:

Oriol Ferra ha dit...

Hola,
amb les espectatives que va crear aquest apuny em va quedar pendent llegir la crònica posterior al discurs i saber la teva impressió.

Cordialment

Oriol