dijous, 5 de setembre del 2013

La immoralitat de grans xifres en època de crisi

Es van coneixent les declaracions dels membres del Partit Popular en relació al cas Bárcenas, i algunes d'aquestes expliquen els rumors de males cares entre Maria Dolores Cospedal i els senyors Javier Arenas i Francisco Álvarez-Cascos. També hi podríem col·locar el president Mariano Rajoy que ben parat no hi queda.
Es veu que la senyora Cospedal va declarar que el senyor Luís Bárcenas va cobrar del PP la quantitat de  470.000 euros per no fer res. Desconec si això ens porta enlloc, però en tot cas sí que és significatiu i podríem dir que també immoral.
Avui llegia l'esquinçada de vestidures pels 100 milions d'euros que, milió amunt milió avall, el Real Madrid ha pagat pel seu darrer fitxatge. Suposo que, encara que aquesta xifra sigui un rècord, també caldria mirar cap a altres parts per continuar escandalitzant-nos.
En èpoques de bonança tot això eren anècdotes, més o menys acceptades, però ara, que les xifres de l'atur són tan elevades i que hi ha tantes famílies que pateixen per poder arribar a final de mes i alimentar els seus fills, llegir això als diaris ens fa molt mal, si més no si es té consciència i moralitat.
No es tracta de fer populisme ni demagògia. No es tracta de deixar a zero les partides pressupostàries de Cultura o Esports, sinó d'afinar una mica i no sortir amb un ciri trencat. Es tracta de justícia social i evitar cops d'efecte que només podem qualificar de deplorables.